:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 06, 2007 4:35 pm

typejelah wrote:
sibuk apa tah..
tak jd laki orang lg tu..
kalau dah jd laki orang lg sibuk..
banyak benda nak kena service...
sekarang keta aja kena service
nanti2x memacam kena service..

dalam maknanya tuh enche Rozi...

aku xjumpa lai kawan aku ari tuh... sabar ye enche Rozi...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Nov 07, 2007 12:45 pm

Dalam tu sedalam mana ipen..??
aku bukan marah cuma nak buat lawak sikit2x...

nak penuhkan ruangan..
tak ade cerita kereta pon tak pelah..
janji ade benda baru untuk di baca...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Nov 09, 2007 12:48 pm

untuk informasi peminat kereta (ipen, zull and pakali)

Sparco Bucket Seat Replica Red+Black+Grey untuk dijual..

Untuk maklumat lanjut sila call Mr. Hendra (016-2639887)

untuk tgk gambar sila layari
http://www.lelong.com.my/Auc/List/2007-11DeSale8896376_AUCTION_Sparco_Bucket_Seat_Replica_Red_Black_Grey.htm

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sat Nov 17, 2007 11:09 pm

pak ali or encik zull..
mintak tolong beri nasihat dengan 4G91...
syatem Exhaust yang macam mana sesuai...
nak pakai air filter macam mana..
rim berapa inchi nak akai..
macam bar2x tu nak pakai yang macam mana untuk bagi stabil lagi kereta..
and apa2x lagi yang korang rasa berpatutan..
dan juga aku nak tanya berapa kjos yang diperlukan...
dan bengkel mana korang selalu service kereta yang boleh dipercayai?? kalau boleh dekat sikit dengan shah alam..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sun Nov 18, 2007 7:37 pm

typejelah wrote:
pak ali or encik zull..
mintak tolong beri nasihat dengan 4G91...
syatem Exhaust yang macam mana sesuai...
nak pakai air filter macam mana..
rim berapa inchi nak akai..
macam bar2x tu nak pakai yang macam mana untuk bagi stabil lagi kereta..
and apa2x lagi yang korang rasa berpatutan..
dan juga aku nak tanya berapa kjos yang diperlukan...
dan bengkel mana korang selalu service kereta yang boleh dipercayai?? kalau boleh dekat sikit dengan shah alam..

adoi aku nie tungu buah yang tak akan gugur ke??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Nov 19, 2007 10:06 am

jawapan2x....
jawapan....
mana jawapan nie...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 34
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 20, 2007 11:53 am

typejelah wrote:
jawapan2x....
jawapan....
mana jawapan nie...

PERHATIAN!!!... bounce
Saya sbg wakil pada encik etang ingin memaklumkan bahawa encik etang tiada dalam perkhidmatan buat masa sekarang di atas sebab beliau teramat cbok dgn pengolahan & pengemaskinian engin kereta beliau yg br tiba dr langit yg ketujuh...semua soalan yg di kemukakn akan dijawab apabila urusan tersebut selesai....(aku pn x tau biler agaknyer)....harap maklum dan terima kasih....

p/s: aku wakil jer...Very Happy
: bkn soklan ko jer yg x terjawab rozi...soklan aku pn x terjawab2 gak
pale...
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Nov 21, 2007 9:40 am

apa soalannya zeds??
napa zull tak jawab??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Nov 21, 2007 7:20 pm

typejelah wrote:
pak ali or encik zull..
mintak tolong beri nasihat dengan 4G91...
syatem Exhaust yang macam mana sesuai...
nak pakai air filter macam mana..
rim berapa inchi nak akai..
macam bar2x tu nak pakai yang macam mana untuk bagi stabil lagi kereta..
and apa2x lagi yang korang rasa berpatutan..
dan juga aku nak tanya berapa kjos yang diperlukan...
dan bengkel mana korang selalu service kereta yang boleh dipercayai?? kalau boleh dekat sikit dengan shah alam..

menurut kepakaran saya yg xpakar ni...
4G91 adalah satu spesis enjin yg baik sbb dia xpukul org... Razz Razz Razz
enjin ni jimat la juga...
sistem exzos pakai jak manifold asal yg ada dkt enjin tu... kalau ada la...
WARNING jgn pakai manifold buluh sbb mudah pecah...
ekzos blh la pakai mufler yg memurah... exzos wira pun blh...
pasal rim tu... rim chart show... ingat tak rancangan ni dulu penah main dkt tb???
ikut la selera enche Rozi... nak pakai besar blh... kecik pun boleh...
tapi ikut juga la dgn spesis keta yg ingin dimiliki olh enche Rozi...
kalau iswara tu pakai 15 pun dah ok dah...
enche Rozi boleh stabilkan keta enche Rozi...
tapi eloklah stabilkan dulu hidup kita ni...
air filter pakai jer la brand apa skali pun... cap ayam pun xpa...
janji jgn pakai filter rokok...
AMARAN OLEH KERAJAAN LANGIT... MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN
pasal bengkel tu xtau la pula... bengkel Hong bersaudara tu ok kut...

enche Яozi jgn mare ye... apa yg tertulis di atas ada benarnya... banyak salahnya...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 9:57 am

terima kasih ipen...
jawapan kau tu banyak membantu...
aku ingant nak letak engine tu kat moto EX5 aku...
agak2x JPJ kasi tak??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 12:44 pm

typejelah wrote:
terima kasih ipen...
jawapan kau tu banyak membantu...
aku ingant nak letak engine tu kat moto EX5 aku...
agak2x JPJ kasi tak??

erm...
macam mana aku nak jawab ya...
kalau enche Rozi nak letak dkt EX5 rasanya xde masalah dgn JPJ...
cuma ada masalah dengan pemikiran waras enche Rozi je la... scratch

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 12:59 pm

err..
tak aku nak pasang kat Wira sedan....
kalau ade rezeki lah...
kiranya macam convert lancer 4G91 terus ke kereta tu lah...
tapi kereta asal tu standard tak ade exhaust yang agak memuaskan teliga mendengar..
tu yang aku tanya pasal exhaust...
macam sport rim tu aku tanya sebab aku nak tau adakah berat kereta tu kalau pakai rim 17..
itu aja aku kan tak pandai macam korang.....
aku mintak nasihat...
sorry susahkan korang tanya macam2x...
pale

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 1:05 pm

erm... aku pun xterer juga ni...
tapi aku tolong setakat yg aku tau la...
kalau salah tolong ampunkan...

4G91 ni memang smooth punya enjin... NA kan??
pasai ekzos tu aku xbrapa reti la pasal piping ni...
tapi kalau ikut nasfu... aku bantai pipe 3inci dari depan sampai belakang...
pastu sudahkan dgn mufler size sedap mata memandang...
tapi menurut parkali... paling bagus kalau sekali dari manifold depan tu...
pasal rim tu... wira power steering ka??? kalau ya ok la tu... kut...
harap membantu...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 1:13 pm

ok thank ipen..

jasa mu dikenang...
insyallah aku ambik kereta tu nanti...
kalau dah ade nanti aku kasi hang tengok gambarnya sahaja.....
boleh kan.

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 1:14 pm

ipen wrote:
erm... aku pun xterer juga ni...
tapi aku tolong setakat yg aku tau la...
kalau salah tolong ampunkan...

4G91 ni memang smooth punya enjin... NA kan??
pasai ekzos tu aku xbrapa reti la pasal piping ni...
tapi kalau ikut nasfu... aku bantai pipe 3inci dari depan sampai belakang...
pastu sudahkan dgn mufler size sedap mata memandang...
tapi menurut parkali... paling bagus kalau sekali dari manifold depan tu...
pasal rim tu... wira power steering ka??? kalau ya ok la tu... kut...
harap membantu...

aku ingat oklah ipen rim 17 sebab moto ex5 aku ok aja pakai rim 17
lagi pon ex5 tu tak ade power steering, malah steering pon tak ade..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 1:22 pm

typejelah wrote:
ipen wrote:
erm... aku pun xterer juga ni...
tapi aku tolong setakat yg aku tau la...
kalau salah tolong ampunkan...

4G91 ni memang smooth punya enjin... NA kan??
pasai ekzos tu aku xbrapa reti la pasal piping ni...
tapi kalau ikut nasfu... aku bantai pipe 3inci dari depan sampai belakang...
pastu sudahkan dgn mufler size sedap mata memandang...
tapi menurut parkali... paling bagus kalau sekali dari manifold depan tu...
pasal rim tu... wira power steering ka??? kalau ya ok la tu... kut...
harap membantu...

aku ingat oklah ipen rim 17 sebab moto ex5 aku ok aja pakai rim 17
lagi pon ex5 tu tak ade power steering, malah steering pon tak ade..

siut...
ang nak amik yg bontot panjang ke yg aero???

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 1:32 pm

bonton panjang..
ok aku cakap betul..
wira sedan aku ingat macam tulah..
macam puas sikit..
yang bontot pendek tu macam kecil aja aku tengok...
ade modai aku buat sikit2x..
banyak lagi benda lain nak buat...
raya haji nie datang umah Lili ke??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 2:30 pm

typejelah wrote:
bonton panjang..
ok aku cakap betul..
wira sedan aku ingat macam tulah..
macam puas sikit..
yang bontot pendek tu macam kecil aja aku tengok...
ade modai aku buat sikit2x..
banyak lagi benda lain nak buat...
raya haji nie datang umah Lili ke??

bontot pendek pun kalau ang sukat dari depan sampai belakang sama ja tu...
xde rezeki lai la nak bertandang...
mungkin dalam bln5 mcm tu la... hehehehe...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Nov 22, 2007 3:18 pm

owh sama panjang ke??
tapi tak pa lah tengok mana yang jadi rezeki aku...

bulan 5 tu hang nak pi sana bertunang or kawin terus..
hang habaq awai2x boleh aku balik kg..
insyallah tak janji nie..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Nov 23, 2007 6:42 pm

typejelah wrote:
owh sama panjang ke??
tapi tak pa lah tengok mana yang jadi rezeki aku...

bulan 5 tu hang nak pi sana bertunang or kawin terus..
hang habaq awai2x boleh aku balik kg..
insyallah tak janji nie..

PADA PENDAPAT AKU LA...
YG BONTOT PENDEK LAGI SEKSI WOOOO...
NAMPAK BULAT JAK...

TGK DULU LA... ANG TUNGGU JA ENCHE ROZI...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Nov 26, 2007 3:04 pm

seksi sangat susah orang selalu tengok ...
aku nie kuat cemburu...
tak boleh orang tengok2x sangat..
aku sendri tengok tak palah..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: kereta apa yang korang suka?   Mon Nov 26, 2007 7:36 pm

typejelah wrote:
pak ali or encik zull..
mintak tolong beri nasihat dengan 4G91...
syatem Exhaust yang macam mana sesuai...
nak pakai air filter macam mana..
rim berapa inchi nak akai..
macam bar2x tu nak pakai yang macam mana untuk bagi stabil lagi kereta..
and apa2x lagi yang korang rasa berpatutan..
dan juga aku nak tanya berapa kjos yang diperlukan...
dan bengkel mana korang selalu service kereta yang boleh dipercayai?? kalau boleh dekat sikit dengan shah alam..


Assalammuailaikum,

Minta maaf banyak2 coz lambat balas kau nye soklan...aku bz cikit...ok2 aku jawab soklan ko k...


Enjin 4G91 mmg enjin yang sesuai sebab dia smooth dan x byk ragam mmg puas hati kalu pakai coz kebanyakkan modifiying kereta convert ke mitsubushi mmg femes pakai enjin nie...Penggunaan ekzos pulak x payah ar besar2 coz kalu ekzos besar cam 3 inci mmg kuat makan minyak lagi2 kalu piping dia separuh jalan cuma amik tabung dari tengah trus ke belakang..kalu pakai 3 inci mmg sakit coz aku tau mirage aku pakai ekzos 3 inci..mmg bunyi dia sedap, puas hati dengan alunan yang dikuarkan dan mmg pilihan hati2 muda zaman sekarang yang inginkan perhatian supaya diri dilihat dan dikagumi..tapi dia bagaikan virus kerna senyap2 dia mengikis duit kita tanpa kita sedari..hahaha...bagi aku ekzos 2 inci pun dah cun n munasabah..insyaALLAH, kalu xde aral aku pun nak tukar ke 2 inci (kena mintak izin DATIN dulu...hahahaha) sebab ruang yang dipakai x berlebihan pada bawah body kereta dan dia x saling berlanggaran antara ekzos dgn body..Air filter kalu kau suruh aku rekemen, aku suruh beli K&N jek..hahahaha..benda bagus sure ar mahal..tapi air filter 2 pakai yang biasa jek..asal dia boleh support kuasa angin untuk menstabilkan enjin cukup..Rim..eemmm...15 inci pun ok sebab takut kalu pakai rim besar2, keta jadi berat n perlukan power utk bergerak...x payah pakai sampai 17-18 inci..x berbaloi, kita bukan nak pakai keta BMX ke MERC ke or HUMMER, cuba bayangkan kalu org 2 saiz kaki dia saiz 5 pas2 dia pakai kasut saiz 12, x ke buruk nampaknya pas2 buat susah dia nak jalan jek..betul x?Aksesori kereta 2 semua terletak pada hati masing2, kena matching dgn kereta...kalau pasal kedai bengkel kereta yang selalu aku pergi berdekatan dkt Subang Jaya, bengkel member abang aku, mmg puas hati dia buat sebab dia akan explain semua2 benda yang perlu dkt kereta kau dan selama ni semua kereta aku semua dia yang repair...bengkel dia cuma bukak waktu malam sebab dia ada bisnes bengkel dgn member dia maksudnya bengj\kel malam ni side-project dia...kalu kau nak dia buatkan keta kau boleh, kau bagitau aku pas2 aku bawak kau gi jumpa dia n kita pergi kedai dia...

p/s:Pesanan dari aku kalu nak beli kereta second ni :

1.Check semua dokumen pasal kereta 2 kena sah n complete
2.Bawak kereta 2 dulu sebelum kau beli..serasi ke x..kereta cam pompuan gak..kena pandu dulu utk mendapat keserasian..hhuhuuhu...
3.Aku suruh kau bawak bukan sebab apa, ini utk kau rasa enjin dia samada dia good condition ke x..kalu boleh bawak laju sikit(laju yang berpada-pada ar), utk tgh enjin running.
4.Chasis body takut2 kereta potong ke, baru lepas eksiden ke, welding balik ke sume 2 just in case..
5.Jgn terlalu yakin sebab kekadang kereta baru pun boleh cecah problem cam kereta lama.
6.Make sure kau faham kereta 2 punya kondisi betul-betul...

TAHNIAH ar coz dah nak kuar kereta, aku harap kau selesa dgn kereta yang kau pilih dan puas hati dgn jawapan yang aku jawab 2 k...

Dan soklan dari aku utk kau :- enjin yang ditawarkan bersama kereta 2 berapa CC?


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...UNBELIEVABLE...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 27, 2007 10:12 am

engine 4G91 1.5 injection...

kalau dapat lah kereta tu...
aku cuma nak tukar tayar and timing belt dlu...
tapi orang kedai tu kata tak payah sebab engine tu baru 18k..
dia kata timing belt tu boleh pakai lama lg..
so apa pendapat hang tentang timing belt tu??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Nov 28, 2007 2:28 pm

adoi...
nampaknya soalan aku kali ini seminggu lagilah akan dijawab..
zull tlg jawab soalan kat atas nie wei...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: kereta apa yang korang suka?   Wed Nov 28, 2007 5:18 pm

typejelah wrote:
engine 4G91 1.5 injection...

kalau dapat lah kereta tu...
aku cuma nak tukar tayar and timing belt dlu...
tapi orang kedai tu kata tak payah sebab engine tu baru 18k..
dia kata timing belt tu boleh pakai lama lg..
so apa pendapat hang tentang timing belt tu??

hahaha....perli ek encik rozie oiiittt....takpa2, hang punya pasai aku jawab...

kereta yang kau beli 2 kereta second hand, sepatutnya masa beli kau kena servis keta 2, tukar minyak hitam, oil filter, cuci air filter, tgk plug kalu bleh tukar skali dan mana2 servis penuh yang sepatutnya pomen buat masa dia servis kereta kau...tapi bagi aku kau kena tgk timing belt kereta yang kau beli 2, tgk dan pegang samada timing belt 2 dah haus ke blom contoh cam terkopek ke x, still tegang ke, padat ke x n lain2...tapi kalau timing belt 2 still dalam keadaan baik, xyah ar tukar n save sikit duit kau 2....tp seelok-eloknya tukar ar..baru sedap bawak keta n baru terasa enjin dia pergi...



Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...UNBELIEVABLE...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 4 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Sekilas Perlengkapan Yang Dibutuhkan Aquarium Hias Laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» 10 ikan Predator purba yang masih hidup
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: