:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
pAk_ArElee



Posts : 13
Join date : 2007-08-19
Age : 35
Location : Cheras.Kajang bebeh!!!

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 20, 2007 2:58 pm

test...
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 20, 2007 3:12 pm

pAk_ArElee wrote:
test...

xpayah la test pAk_ArElee... redah jer terus...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
pAk_ArElee



Posts : 13
Join date : 2007-08-19
Age : 35
Location : Cheras.Kajang bebeh!!!

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 20, 2007 3:46 pm

salam.since korg da bisin2 nih, aku try la jawap soalan yg di tanya tadi...baca jek, aku tak dapat nak detect sapa nyer soalan,maybe ada yg da jawap oleh inche etang...

pada yg tanya pasal tukar ekzos tuh, adalah lebih baik menukar dari engine berbanding dengan hanya menukar tabung blakang.ini akan dapat meningkatkan prestasi n kemungkinan besar mampu menyelamatkan duit minyak korang jika ianya dibuat dengan teliti..sbb aku dah penah compared keta satria abg aku ngn keta adik ipar abg aku...keta abg aku menggunakan system ekzos yang bukan standard, yakni tukar dari engine hingga ke tabung, manakala kereta adik ipar abg aku menggunakan sistem ekzos biasa. hasilnya, keta abg aku lagi save minyak kerana sistem saliran gas yang keluar dari enjin lebih lancar dari sistem standard.

aku dah lama tinggalkan ilmu pasal kereta nih. yg tadi aku citer pun just yang aku still ingat...pada yang nak jaga kereta...

1)servis mengikut ketetapan
2)sentiasa check allignment n camber tayar kerana ianya mudah 'lari'
3)tukar sistem suspensi jika perlu, ianya akan memberi kesan kepada prestasi kereta jika menggunakan sistem suspensi yg da rosak selain merbahayakan diri pemandu dan orang keliling kita.
4)memandu dengan cara yg sepatutnya...jgn melenjan kereta sehingga redline...

bagi yg ingin menukar kepada air filter jenis open, dinasihatkan anda menggunakan heat shield skali. ini kerana, angin yang mengalir bagi pembakaran seelok-eloknya sejuk.setiap kali menukar air filter, kita sepatut nya menala semula timing kereta.ini akan memastikan prestasi kereta lebih baik, bukan lebih teruk.bagi yg ingin menukar air filter washable, tapi agak susah nak meluangkan masa membersihkannya, adalah lebih baik menggunakan air filter washable yg drop in bagi kereta fuel injection..tetapi ingat, anda perlu setup semula timing.menggunakan air filter jenis open ni memerlukan kita memberi perhatian yg lebih kerana air filter yg telah kotor banyak mempengaruh prestasi kereta dan menyebabkan penggunaan petrol yang lebih.

pada inche rozi, bagi aku, penggunaan enjin turbo sekarang ini bukan idea yang baik. kerana dari segi penggunaan petrol, ianya lebih banyak digunakan. jika inche rozi ingin mencari enjin yang sesuai dengan town driving, baik menggunakan enjin MIVEC-MD.enjin ini akan menutup dua piston daripada 4 piston yang ada semasa kereta berada dalam keadaan melahu atau idle..jika menggunakan enjin turbo, perlu diingat ia perlu di beri perhatian yg lebih berbanding enjin N/A atau supercharge.bagi memastikan enjin turbo dlm keadaan baik, anda perlu menggunakan minyak enjin fully sintetic (mahal woo)...dn enjin perlu diservis lebih kerap berbanding enjin N/A..dan enjin turbo, jika disalah setup, akan mudah menjadi panas...sayang sekali mitsubishi tidak mengeluarkan enjin supercharge...kerana enjin supercharge lebih mudah di jaga berbanding turbo...dan ianya mempunyai prestasi yg lebih kurang sama dengan turbo..bagi enjin 1.5 twin cam(4G91), enjin itu mmg ok, tapi baik cari MIVEC kerana harganya lebih kurang jek tapi dari segi performance n fuel economical, better go with MIVEC.jika ingin membuat modification memasukkan MIVEC ke dalam proton saga, x silap aku, kena buat balik enjin mounting kerana ianya berbeza.bagi model saga, enjin 4G63T adalah enjin yang sesuai kerana tapak mountingnya sama dgn tapak saga...turbo laa...

bagi saudara/saudari yang ingin mencari kereta yang jimat petrol, dan menggunakannya dalam bandar, seelok-eloknya cari kereta transmisi automatik..dan cara pemanduan perlu diubah.jangan membrek secara mengejut,ini kerana petrol lebih diperlukan ketika kereta mahu bergerak semula.jika ingin lebih efisien tentang penggunaan petrol, sebaik-baiknya kita perlu tau bila torque kereta itu akan sampai, bila masa yang sesuai untuk menukar gear.....maybe zeti kurang paham kot...xpe...x marah n ko xkan kena ban...kalu aku ban ko, sapa lagi aku nak kenakan??

ok aku rasa ini je kot wat masa nih..kalu aku ada masa lagi, aku akan tambah n kongsi ilmu lain sesama...
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 20, 2007 4:01 pm

thank pak ali....

emmm......

banyak petua hari ini...
petua memasak tak ade ka?

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
pAk_ArElee



Posts : 13
Join date : 2007-08-19
Age : 35
Location : Cheras.Kajang bebeh!!!

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 20, 2007 7:38 pm

ok...menjawap soalan korg 'keta apa yg korg ska'...dlm plan aku, ol'skool...n planning aku nak guna Volvo 122S dua pintu, flat black wiyh a lowered suspension...n masuk ri 18 or 19 inch...4 the enjin, maybe a 940 turbo engine with Dastek or Unichip ECU, Supra's gearbox six speed..wlpun byk bnda nak buat, my car is my passion...pempaham laa..

selain tu, one of my fav car is Volvo 850 R..limited edition nih..can notch from 0 - 100km/h in 6.9 second n a speed limit of 250 km/h...standard spec lagi dah mcm nih,lum tuned lagi...manage to get 240bhp and 330Nm of torque...

if keta utk town driving, honda city iDSI is the best so far...spacious boot, fuel economy..dlm town mcm drive kelisa, long distance bleh lagi save dari tuh..

tapi itu semua planlaa..hope capai niat aku...

ok ada masa aku masuk n bebel lagik..nak out.chalioooo!!!!!
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Sep 21, 2007 12:32 pm

pAk_ArElee wrote:
salam.since korg da bisin2 nih, aku try la jawap soalan yg di tanya tadi...baca jek, aku tak dapat nak detect sapa nyer soalan,maybe ada yg da jawap oleh inche etang...

pada yg tanya pasal tukar ekzos tuh, adalah lebih baik menukar dari engine berbanding dengan hanya menukar tabung blakang.ini akan dapat meningkatkan prestasi n kemungkinan besar mampu menyelamatkan duit minyak korang jika ianya dibuat dengan teliti..sbb aku dah penah compared keta satria abg aku ngn keta adik ipar abg aku...keta abg aku menggunakan system ekzos yang bukan standard, yakni tukar dari engine hingga ke tabung, manakala kereta adik ipar abg aku menggunakan sistem ekzos biasa. hasilnya, keta abg aku lagi save minyak kerana sistem saliran gas yang keluar dari enjin lebih lancar dari sistem standard.

aku dah lama tinggalkan ilmu pasal kereta nih. yg tadi aku citer pun just yang aku still ingat...pada yang nak jaga kereta...

1)servis mengikut ketetapan
2)sentiasa check allignment n camber tayar kerana ianya mudah 'lari'
3)tukar sistem suspensi jika perlu, ianya akan memberi kesan kepada prestasi kereta jika menggunakan sistem suspensi yg da rosak selain merbahayakan diri pemandu dan orang keliling kita.
4)memandu dengan cara yg sepatutnya...jgn melenjan kereta sehingga redline...

bagi yg ingin menukar kepada air filter jenis open, dinasihatkan anda menggunakan heat shield skali. ini kerana, angin yang mengalir bagi pembakaran seelok-eloknya sejuk.setiap kali menukar air filter, kita sepatut nya menala semula timing kereta.ini akan memastikan prestasi kereta lebih baik, bukan lebih teruk.bagi yg ingin menukar air filter washable, tapi agak susah nak meluangkan masa membersihkannya, adalah lebih baik menggunakan air filter washable yg drop in bagi kereta fuel injection..tetapi ingat, anda perlu setup semula timing.menggunakan air filter jenis open ni memerlukan kita memberi perhatian yg lebih kerana air filter yg telah kotor banyak mempengaruh prestasi kereta dan menyebabkan penggunaan petrol yang lebih.

pada inche rozi, bagi aku, penggunaan enjin turbo sekarang ini bukan idea yang baik. kerana dari segi penggunaan petrol, ianya lebih banyak digunakan. jika inche rozi ingin mencari enjin yang sesuai dengan town driving, baik menggunakan enjin MIVEC-MD.enjin ini akan menutup dua piston daripada 4 piston yang ada semasa kereta berada dalam keadaan melahu atau idle..jika menggunakan enjin turbo, perlu diingat ia perlu di beri perhatian yg lebih berbanding enjin N/A atau supercharge.bagi memastikan enjin turbo dlm keadaan baik, anda perlu menggunakan minyak enjin fully sintetic (mahal woo)...dn enjin perlu diservis lebih kerap berbanding enjin N/A..dan enjin turbo, jika disalah setup, akan mudah menjadi panas...sayang sekali mitsubishi tidak mengeluarkan enjin supercharge...kerana enjin supercharge lebih mudah di jaga berbanding turbo...dan ianya mempunyai prestasi yg lebih kurang sama dengan turbo..bagi enjin 1.5 twin cam(4G91), enjin itu mmg ok, tapi baik cari MIVEC kerana harganya lebih kurang jek tapi dari segi performance n fuel economical, better go with MIVEC.jika ingin membuat modification memasukkan MIVEC ke dalam proton saga, x silap aku, kena buat balik enjin mounting kerana ianya berbeza.bagi model saga, enjin 4G63T adalah enjin yang sesuai kerana tapak mountingnya sama dgn tapak saga...turbo laa...

bagi saudara/saudari yang ingin mencari kereta yang jimat petrol, dan menggunakannya dalam bandar, seelok-eloknya cari kereta transmisi automatik..dan cara pemanduan perlu diubah.jangan membrek secara mengejut,ini kerana petrol lebih diperlukan ketika kereta mahu bergerak semula.jika ingin lebih efisien tentang penggunaan petrol, sebaik-baiknya kita perlu tau bila torque kereta itu akan sampai, bila masa yang sesuai untuk menukar gear.....maybe zeti kurang paham kot...xpe...x marah n ko xkan kena ban...kalu aku ban ko, sapa lagi aku nak kenakan??

ok aku rasa ini je kot wat masa nih..kalu aku ada masa lagi, aku akan tambah n kongsi ilmu lain sesama...


iyelaa mmg aku x paham aper2 pn... Sad ...sedeynyer....
dh2 jgn ada yg nk try pujuk aku...akn ku bw diriku ini jauh2...
No
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Sep 21, 2007 4:10 pm

apa hal plak nie zeds?
hang merajuk apa?

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
pAk_ArElee



Posts : 13
Join date : 2007-08-19
Age : 35
Location : Cheras.Kajang bebeh!!!

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sun Sep 30, 2007 3:12 pm

alamak...zed jgn majuk ngn aku...sowie la kasar lak ayat aku...huhuhuhu...
Back to top Go down
View user profile
apekjb



Posts : 2
Join date : 2007-08-23
Age : 37
Location : kL, Damansara, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Oct 05, 2007 12:32 am

pergh semo da berjaya.... aku tade sen le beb nak beli kete laju laju...
aku beli kete family planning first..

kalo ikut hati kete yg aku minat ... toyota supra.. huhuuh 3.0 laju tuh.. balik jb sepantas kilat di kala selekoh bahaya hujan turun dgn rintis.. ... lalu ku turun dgn bagga.. rupaya mimpi daaa.. kekeke

SELAMAT HARI RAYA WAHAI KENGKAWAn....
JOm men meriam tanah bounce

Congrat To mr Rozi... sbb da tunang afro
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/apekjb
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Oct 05, 2007 11:32 am

alo apek...

ala slow2 beb... aku pun pakai keta mak aku jer...
bila ko nak kawen???

best la ko dh penah mimpi bawa keta lelaju... siap turun dgn bangga lagi tu...
aku asyik mimpi naik keta lelaju pastu eksiden...

SELAMAT... SELAMAT HARI RAYA...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 23, 2007 2:54 pm

Assalamualaikum suma...
lama xmasuk sini... typejelah kan...

ni aku ada satu permintaan nih... ditujukan khas utk enche etang dan pak ali...

blh tak tulun survey kan harga satu benda nih... dia mcm getah la... utk nissan 130Y... getah tu dekat cermin pintu... sebelah luar... aku ada tangkap gambar tapi lupa bawa card reader aku pla ari nih... tapi rasanya enche etang tau tu... dia ada dua jenis tuh... ada yg fully getah dan ada yg ada besi... aku nak minta survey harga utk yg besi tuh... utk empat2 pintu sekali...

pastuh aku nak minta tulun tgk kan stereng keta... VIP batman... aku tgk keta kancil pakai tuh cun jer... bajet paling mahal rm150... kalau ada bawah rm100 lai best... tu pun kalau ada la... 2nd hand pun xpa... janji xteruk sgt... kaler hitam molek sikit... kalau kaler cream pun blh la sbb aku tanya org ada yg cakap benda tuh blh minta balut dkt kedai... betul ka??? dekat sini paling murah rm270... mungkin aku xcari dkt tempat yg betul... tu aku tgk dkt kedai aksesori... mahal tuh...

ni gambarnya... ades...



jadi minta la tulun ya... kalau ada reply k enche etang or park ali... thanks...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Oct 25, 2007 5:57 pm

harap etang and pak ali dapat tolong..

aku nak tolong tak berapa pandai..



aku nak tanya sikit adalah...
ade orang offer nak jual iswara tahun 2003... harga murah aku rasa..
berbaloi tak kalau aku beli kereta tu??
aku nak mintak pandangan korang...
kalau berbaloi macam mana aku nak bagi nampak cantikk sikit iswara tu>??
kena tukar pakai enjin mithubishi Mirage 1.6 Turbo ke??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Oct 26, 2007 5:49 pm

aku rasa iswara pun cun gak...

tapi xpayah nak masuk turbo la... member aku cakap pakai enjin N/A jer...
nanti aku upload gambar keta kawan aku tuh... blh la tgk2...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sat Oct 27, 2007 11:54 am

Ni hah ada ckit gambar utk tatapan enche Rozi... iswara 1.3 asalnya... sebenarnya ada banyak lagi iswara yg lagi cantik dari ni... tapi dah yg ni ownernya member aku... aku pun dh naik keta dia selalu... memang selesa... seat depan dh tukar dgn bucket... pastu dia salut balik kaler biru utk seat depan dgn belakang... lapis pintu dkt dalam pun dh tukar... RM120 masuk tukar papan... enjin dia pakai spesis enjin mitsubishi VR4... NA jer... senyap giler keta nih... dia pun buat keta ni bukan utk racing pun... takat nak kan keselesaan semasa memandu... bumper depan tuh standard... tapi dia p potong n fiber sendiri... pastu pakai rim 15... cuci mata...



pastu kalau korang perasan ada sejibik kancil kiut dkt belakang tu... Razz

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sat Oct 27, 2007 11:57 am

hah... yang ni pula gambar benda yg aku nak minta tolong enche etang carikan utk aku tuh... kalau enche etang perasan gambar pertama ada besi... gambar kedua xde besi... so nak minta tolong enche etang carikan la satu set utk 130Y... kalau kena dengan harga beta akan terus bankin duit... insya'Allah...


_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Oct 29, 2007 12:37 pm

terima kasih ipen..

tolong tanya membe kau tu enjin tu berapa dia habis siap pasang sekali and susah tak nak dapat kelulusan JPJ..??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang's



Posts : 1
Join date : 2007-10-30

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 8:28 am

ipen wrote:
hah... yang ni pula gambar benda yg aku nak minta tolong enche etang carikan utk aku tuh... kalau enche etang perasan gambar pertama ada besi... gambar kedua xde besi... so nak minta tolong enche etang carikan la satu set utk 130Y... kalau kena dengan harga beta akan terus bankin duit... insya'Allah...


Assalammuailaikum...

Emmm...mmg benda 2 yang sedang aku carik untuk 120Y aku...hahaha...sama ar kita ipen oii..sekarang ini aku tgh survey pasal part 2 ngan getah hitam whole body keta aku..kalu aku dapat tempat n harga dia aku inform ko k..n pasal stereng 2, aku ada singgah kedai potong @ spare part dkt area puchong semalam, aku jumpa stereng 2 n harga dia RM 200 (mayb bleh bargain lg)...aku pun rasa x berbaloi n mahal..tapi xpe nanti aku survey lagi utk ko k..

p/s: sori lambat reply...

Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...just arrived from heaven...
www.datsun1200.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 10:20 am

aku punya soalan hang tak jawab pon etang...
hang memang memilih kasih....
sapa lah aku jika berbanding dengan ipen tu....Question
pale Sad

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 1:49 pm

encik etang's wrote:

Assalammuailaikum...

Emmm...mmg benda 2 yang sedang aku carik untuk 120Y aku...hahaha...sama ar kita ipen oii..sekarang ini aku tgh survey pasal part 2 ngan getah hitam whole body keta aku..kalu aku dapat tempat n harga dia aku inform ko k..n pasal stereng 2, aku ada singgah kedai potong @ spare part dkt area puchong semalam, aku jumpa stereng 2 n harga dia RM 200 (mayb bleh bargain lg)...aku pun rasa x berbaloi n mahal..tapi xpe nanti aku survey lagi utk ko k..

p/s: sori lambat reply...

Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...just arrived from heaven...
www.datsun1200.com

tula pasal enche etang... mungkin dalam bulan 12 ni nak hantar kedai nak ketuk n buat apa yang patut sebelum cat... kiranya nak buat body la... inform jak la kalau ko jumpa benda tuh...

MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...just arrived from heaven... <-- ang baru beli ka??

satu lai... ko tolong la jawab soklan enche rozi tu... sian dia... kang majuk pulak...

to enche rozi... details enjin tu nanti aku tanya dia... kalau sempat aku tolong tgkp gambar skali... kalau tuan punya keta xkisah la... apa yang aku tau dia beli enjin tu jer... bukan potong... tapi rasanya dkt situ lai murah kut... amacam kaler keta tuh... mengancam jiwa kan??? Very Happy
aku tumpang keta tu suma org asyik pandang jer...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 4:58 pm

thank atas keperihatinan kamu ipeng..

aku sebenarnya nak tanya soalan lg nie... tapi tengok soalan aku sebelum nie tak berjawab lg aku tak jd tanya lah..
Sad Sad pale pale affraid

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 5:52 pm

typejelah wrote:
thank atas keperihatinan kamu ipeng..

aku sebenarnya nak tanya soalan lg nie... tapi tengok soalan aku sebelum nie tak berjawab lg aku tak jd tanya lah..
Sad Sad pale pale affraid

ang tanya jak la... mana tau aku atau org lain tau...
kalau xtau... biar soalan tu jad soalan terkumpul...
pastu biar enche etang penat menaip nanti...
cantek??? Twisted Evil

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Oct 30, 2007 10:35 pm

ok aku tanya nie..
nie bukan pasal Engine kereta tetapi pasal Tayar kereta..
tapi aku dah lupa aku nak tanya td...
tapi pasal rim lah.. tak tau saiz or apa..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 06, 2007 10:20 am

pAk_ArElee, encik etang, encik etang's
mana korang nie??
hang pa pi mana?
rumah terbuka ka?
sampai tak jenguk sini..
huhuhuuh........
seidh Sad

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 06, 2007 12:44 pm

sabar jer la Enche Rozi... depa sibuk lai tuh...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Nov 06, 2007 12:48 pm

sibuk apa tah..
tak jd laki orang lg tu..
kalau dah jd laki orang lg sibuk..
banyak benda nak kena service...
sekarang keta aja kena service
nanti2x memacam kena service..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 3 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Sekilas Perlengkapan Yang Dibutuhkan Aquarium Hias Laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?
» Binatang yang harus dihindari saat menyelam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: