:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sat Feb 23, 2008 1:20 pm

Mrs Etang wrote:
ipen wrote:
typejelah wrote:
insyaallah ipen kau akan dipulaukan jika ade program kemana2x...

keta TEBO katakan

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

begini lah nasib aku sekarang ni... ada member2 pun dah kena pulau... sedarlah aku keta aku kancil jak... bukan turbo pun... dah tu eksiden pula tu... terpaksalah masuk bengkel nak modified jadi helekopter... apakan daya...

bersyukurlah kawan2 ku sekalian kerna anda mempunyai kereta...x kisah laa keta kecikk ke keta besar ke...ada tubo ke x....
cuba kita renung2kn bg mereka di luar sana yg tidak mempunyai kereta...itu pn mereka still lg bersyukur dgn aper yg ada dan cuba sedara2 sekalian
renungkn pula pada mereka yg tidak mempunyai kaki......
renungkan2 dan slamat beramal
flower

derang yang xda keta memang la best... xpayah isi minyak... bayar roadtax... insuran... servis keta... dan lain2 lagi... <-- ego la katakan... Razz

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Feb 26, 2008 9:45 am

typejelah wrote:
tahu lah kereta kuat ..
itu yang tak ajak aku tu...

Perghhh.....
cam2 pulak..terasa saya tau bila anda semua berkata begitu... Crying or Very sad
bukan x nak ajak sekali cuma tetiba nak pergi...eemm..kereta kuat ke?kereta x kuat ke?kereta besar ke?kereta kecik ke?x kisah..janji kita meng"UNDI" dan kita orang MALAYSIA... Cool

_________________
Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.turbomirage.com

Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Feb 27, 2008 12:29 pm

mengundi pakai SMS boleh tak??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Feb 27, 2008 7:09 pm

typejelah wrote:
mengundi pakai SMS boleh tak??

aku xcukup umor lai nak mengundi ni... hehehehe... muda rumaja la katakan...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Feb 28, 2008 10:27 am

kau salah kira ke ipennn.....
bak sini ic number kau aku tolong kirakan kau punya umur...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Feb 29, 2008 11:19 am

typejelah wrote:
kau salah kira ke ipennn.....
bak sini ic number kau aku tolong kirakan kau punya umur...

umur x penting tapi niat di hati diutamakan...wakakakka.... Laughing

_________________
Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.turbomirage.com

Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Feb 29, 2008 3:13 pm

terus terang cakap la... aku tak daftar mengundi lagi... Razz Razz

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Mar 03, 2008 3:18 pm

tak apa ipen tahun lagi satu kau register dan mengundi okies....

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Mar 04, 2008 2:35 pm

typejelah wrote:
tak apa ipen tahun lagi satu kau register dan mengundi okies....

insya'Allah... aku akan mengundi untuk menjalankan tanggungjawab aku kepada negara... Razz

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Mar 05, 2008 5:01 pm

Mengundi tu penting...
mengundi tu tanggung jawab kau ipen...
kau kena lakukan....
Kita dipertanggung jawabkan menentukan pemimpin...
jadi kita tentulah untuk kesejahteraan bersama....
kita kena banyak tengok dan berpikir untuk tentukan undi kita..
jangan tengok tv atau baca surat khabar aja....
tengok kepada permasalahan, tengok kepada cara hidup pemimpin anak2x dia kerabat dia dan lain2x....
aku akui kita tak tau apa nak jadi selepas nie..
tapi apa yang dah jadi sebelum nie tu kita pikir2x kan lah....
susah hidup nie..
tapi kita kena jugak hidup untuk diri kira...
dunia ini semakin kejam....
Dunia 2x....

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Mar 17, 2008 10:55 am

eemmmm....x kisah ar mengundi ke x..janji kereta rozie dah x masuk air dah lagi...YYYAAHHHOOOO!!!!!! cheers cheers

_________________
Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.turbomirage.com

Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Mar 18, 2008 2:26 pm

ades... keta aku juga yang masih dalam bengkel...
khamis lepas dia kata nak cat dah pastu minggu ni buleh amik...
ni tengok tadi takda perubahan dari hari khamis hari tu...
adoiiiii...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Mar 19, 2008 2:41 pm

korang nak tahu tak aku sekarang nie tido pon dah tak senang...
duduk sesorang pon macam terganngu...
aku ade benda nak cerita dengan korang...
korang nak tau tak??

tapi sebelum tu aku nak korang tanya apa cerita tu dari aku dlu...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Mar 19, 2008 6:39 pm

crita apa???

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Mar 21, 2008 10:07 am

ceritanya adalah....

nak cerita macam malu lah plaK...
KITA AJA ADE KAT SINI...

ceritanya bergini...
hari ahad minggu lepas iaitu bersamaan 16 Mac 2008.
aku pergi ke satu bengkel nie.. aku service kereta..
dalam masa yang sama kawan kita gak lah.... dia datang ke bengkel yang sama...
alah kawan kita nie ade dalam forum nie gak.. agak terkenal gak dalam forum nie...
sembang punya sembang dia macam tau aku teringin nak bawak keta dia..
dia pon ofer lah kat aku...
banyak kali gak aku menolak...
jual mahal lah sikit..
tapi akhirnya aku mengalah aku try lah gak bawak kereta dia tu....
lepas aku naik keta dia lah aku jadi macam nie....
dia punya pikap macam pikap kapal terbang...
hang pon tau macam mana pikap kapal terbang kan ipen...

sekian cerita aku..
ade apa tak paham hang tanya balik ok...
kot2x aku tertinggal apa2x yang hang perlu tau....

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Mar 21, 2008 10:19 am

typejelah wrote:
ceritanya adalah....

nak cerita macam malu lah plaK...
KITA AJA ADE KAT SINI...

ceritanya bergini...
hari ahad minggu lepas iaitu bersamaan 16 Mac 2008.
aku pergi ke satu bengkel nie.. aku service kereta..
dalam masa yang sama kawan kita gak lah.... dia datang ke bengkel yang sama...
alah kawan kita nie ade dalam forum nie gak.. agak terkenal gak dalam forum nie...
sembang punya sembang dia macam tau aku teringin nak bawak keta dia..
dia pon ofer lah kat aku...
banyak kali gak aku menolak...
jual mahal lah sikit..
tapi akhirnya aku mengalah aku try lah gak bawak kereta dia tu....
lepas aku naik keta dia lah aku jadi macam nie....
dia punya pikap macam pikap kapal terbang...
hang pon tau macam mana pikap kapal terbang kan ipen...

sekian cerita aku..
ade apa tak paham hang tanya balik ok...
kot2x aku tertinggal apa2x yang hang perlu tau....


eeemmm...erk..erk...itu..ini.yang macam..erk..jgn ar...aku nak kenakan hang, hang plak kenakan aku... Embarassed Embarassed

_________________
Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.turbomirage.com

Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Mar 24, 2008 4:38 pm

sapa kena kan kau nie??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Mar 27, 2008 2:52 pm

pikap macam kapal terbang???
bayangkan la pula top speed dia macam mana ye...

aku juga yang bawa keta kancil 850 standard...
tapi aku memang nak standard for life la...
tapi aku masih bangga... ya... aku bangga... muhahahahahaha...

korang ni crita keta power... segan la pula aku nak posting dekat thread ni...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Mar 31, 2008 10:31 am

JAngan segan2x keta dia sorang aja laju..
keta orang lain standard sahaja...

kira alhamdulillah aku dapat merasa nikmat sekejap naik keta dia tu...
sekarang mimpi aku tu dah kurang sikit..

tak tau lah kalau nanti jd balik kalau aku naik keta tu semula.

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Apr 01, 2008 3:57 pm

typejelah wrote:
JAngan segan2x keta dia sorang aja laju..
keta orang lain standard sahaja...

kira alhamdulillah aku dapat merasa nikmat sekejap naik keta dia tu...
sekarang mimpi aku tu dah kurang sikit..

tak tau lah kalau nanti jd balik kalau aku naik keta tu semula.

ler..macam itu pulak...nanti kalu jumpa lagi aku kasi ko test lagik k..xyah nak kias2 ngan aku..ko mintak jek...aku kasi ar..kalu keta aku xde problem ar...ni skrng ni tgh problem air-con pulak..kena perli aku ngan datin..ada ke patut dia ckp naik keta aku cam pegi sauna and spa..sedey aku.... Sad

_________________
Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.turbomirage.com

Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Apr 01, 2008 5:33 pm

encik etang wrote:


ler..macam itu pulak...nanti kalu jumpa lagi aku kasi ko test lagik k..xyah nak kias2 ngan aku..ko mintak jek...aku kasi ar..kalu keta aku xde problem ar...ni skrng ni tgh problem air-con pulak..kena perli aku ngan datin..ada ke patut dia ckp naik keta aku cam pegi sauna and spa..sedey aku.... Sad

ish..ish...ish...x patut...x patut...saper arr datin tu ekk... scratch
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Apr 02, 2008 8:27 pm

aku penah la baca kajian survey... lelaki ni kalu banding ekon dengan radio... dia lebih pilih radio dari ekon... maksudnya kalu xda ekon pun xpa janji ada radio... hahahahahaha...

eleh... standard kono si rozi punya karita tu... standard la sangat 4g91 ko tu... hehehehehe...

korang pi ka alumni???

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Apr 04, 2008 12:52 pm

rasa macam tak berbaloi la nak pg bang??
kena bayar 80 hinggit..
itu dah boleh makas semingu untuk 2 orang tu bang..
jd saya rasa tak nak pergi lah...
elok kita bersifat wasatiah..

sekian..
ade sesapa yang nak pg??
kalau ade duit lebih belanja aku sekali okies...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Apr 04, 2008 6:57 pm

korang ok la... habis2 kena keluar 80 jer... aku konfrim tak pi... sapa nak sponsor flight aku??? syukri??? hehehehehe...

btw... aku insya'Allah awal bulan mei atau hujung bulan mei nak turun situ... mungkin xkan lama di s. alam... direct terus ke perlis... hehehehehe... tu pun kalu xda aral le... huhuhuhuhuhu...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Apr 07, 2008 11:50 am

Thank ipen kerana sudi datang Kenduri aku...

Laughing Laughing Laughing Laughing bounce bounce <<<<< perasan..
wakakakaka

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 8 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Sekilas Perlengkapan Yang Dibutuhkan Aquarium Hias Laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?
» Binatang yang harus dihindari saat menyelam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: