:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 2:19 pm

HAHAHAHA... <-- gelak jahat Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
apa kata... ko sekali dgn jannah... cik zeti... park ali... enche etang... dan sesapa la yg sudi... collection beli tambang aku p situ... Razz Razz Razz konfrim aku dtg punya la... aku pun rindu juga dkt korang suma... habis2 aku tgk video zoo je la...

wei ni keta betul ka??

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 2:24 pm

kalau kereata tu hang kena tanya azzah..
sebab dia yang sebarkan benda nie..
aku tak tau lah..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 2:27 pm

tulah pasal... gambar keta hang bila nak post dkt sini??? ko travel naik keta baru la blk perlis???

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 2:38 pm

insyallah esok aku email kat hang..
letak sini buat malu aja..
kereta tak lawa mana nak letak sini..

hang tak mau letak gambar kereta hang ke kat sini..
kan piping dah tukar ke 3 inche...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 2:49 pm

typejelah wrote:
insyallah esok aku email kat hang..
letak sini buat malu aja..
kereta tak lawa mana nak letak sini..

hang tak mau letak gambar kereta hang ke kat sini..
kan piping dah tukar ke 3 inche...

ala... letak jela kat sini... nak malu apa??? keta dgn titik peluh kita sendiri... bagi aku biar buruk mcm mana pun... aku tetap bangga...
gambar keta aku akan aku masukkan juga dkt sini... sabar ye...

ni aku nak HIGHLIGHT sekali lagi... aku xtukar la piping 3inci... dari aku tukar piping baik aku beli mesin pancing baru... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 5:37 pm

typejelah wrote:
insyallah esok aku email kat hang..
letak sini buat malu aja..
kereta tak lawa mana nak letak sini..

hang tak mau letak gambar kereta hang ke kat sini..
kan piping dah tukar ke 3 inche...

a'ah tepek jer kt cni...nk malu watper....aku pn nk tgk gak...
lg best kalo korunk jd model kt tepi kete tu...wat ala2 model kete F1 pn canteeekk gak.... affraid
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Dec 26, 2007 6:35 pm

zeti yusliana wrote:
typejelah wrote:
insyallah esok aku email kat hang..
letak sini buat malu aja..
kereta tak lawa mana nak letak sini..

hang tak mau letak gambar kereta hang ke kat sini..
kan piping dah tukar ke 3 inche...

a'ah tepek jer kt cni...nk malu watper....aku pn nk tgk gak...
lg best kalo korunk jd model kt tepi kete tu...wat ala2 model kete F1 pn canteeekk gak.... affraid

ye la sangat... aku dah serik dah buat muka kiut sambil tangkap gambar ni... mungkin ada antara anda... YA ANDA!!! yg ingat masa last dey dkt taman KLCC... hehehehe... jgn ada sesapa yg gatai nak upload pic tu dkt sini... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

bayangkan enche Rozi pakai mcm tu pastu posing dkt tepi keta dia... fuhhh... memang menarik...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 2:04 pm

mau muntah darah orang tengok kalau aku pakai maam tu....

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 3:33 pm

typejelah wrote:
kekawan...
aku tanya kedai buat piping harganya RM120 tak termasuk muffler lg..
sebagai contoh muffler tu harga RM200 + piping RM120 jadilah RM320.
mahal aku rasa korang rasa mahal ke berpatutan...

aku survey utk tukar piping dari 3 inci ke 2 inci harga dia dalam rm 350..tapi apakan daya ringgitnya tiada...xyah ar bunyi bebising..org tua kita x suka bunyi2 bising ni (sebab mak aku dah mula bising n suruh tukar ekzos baru)...neway bunyi keta ko kan dah sedap buat apa gi tukar2 lagi..maintain dah bunyi dia...


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...ROAR BACK...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 3:37 pm

zeti yusliana wrote:

errmm...kalo ko nk ikut pendapat aku...baik x yah nk tukar...uhuuhuu bersyukur laa dgn aper yg ada...ahahhaha...
errmm aku berpendapat bahawasanya apabila ko bertukar semua2 diatas ia akn mengeffect ko n masyarakat sekeliling ko jer..uuhuuhuhu
ini kerana cuba kita renung2kn betapa bnyknya minyak (future side) yg akn dipergunakan apabila enche rozi mengubah benda2 di atas...tambahan pula ianya akan menganggu masyarakat sekeliling enche rozi dgn deruman yg kdg2 tu bisa menyebabkn bayi yg sedang nyenyak tido leh terjaga (mak budak tu sure tensen dgn hang)...warga emas yg inginkn hari yg damai dan bnyk lg faktor yg harus diambil kira oleh saudara...
aku sbg seorg rakyat Malaysia yg perihatin hanya mampu berkongsi pendapat aku ajer...tp terpulanglah pada tuan tubuh itu sendiri...

-I'm Proud to Be Malaysian-

p/s:-pandai2 jer aku bg nasihat...ehehhee nk check minyak itam pn aku still lg suruh kekanda hatiku yg buat...ihihihiihi...
:-jgn marah arrr kpd saper2 yg b'kenaan
:-uhuuhuhuhu
bounce

wahhhhhhhhh...... Shocked ..

Dah pandai dah sekaranggggggggggg.....dah jadi kereta dah sekarang...dah hebat dah sekarang....huhuhuhhu...bagus-bagus,saya suka sangat...... Razz


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...ROAR BACK...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 3:54 pm

maunya xsuka... sunny sunny

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
kopioais

avatar

Posts : 7
Join date : 2007-08-08
Age : 36

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 4:36 pm

huhuhu....sorry kalu aku selalu MIA......bz cket.....aku baeru jer menghabiskan masa dengan membaca 10page posting korang...wakakaka.....terer gek korang dlm bidang permotoran ni yek....bole ler aku tanyer kalu ader masalah permotoran ni.....ngeh ngeh ngeh..... study study
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 4:37 pm

kopioais wrote:
huhuhu....sorry kalu aku selalu MIA......bz cket.....aku baeru jer menghabiskan masa dengan membaca 10page posting korang...wakakaka.....terer gek korang dlm bidang permotoran ni yek....bole ler aku tanyer kalu ader masalah permotoran ni.....ngeh ngeh ngeh..... study study

alo bos... nah bila kau mau datang kk??? sya tunggu jak ko ni...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
kopioais

avatar

Posts : 7
Join date : 2007-08-08
Age : 36

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Dec 27, 2007 4:59 pm

huhuhuh....nak gak aku ke sana....nnt la dulu...terpaksa posponed....kumpul duit nak kawin....wakakakka.... king queen
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 10:08 am

etang nak tanya nie...
apa nama benda bawah finder tu yang halanga air dari tayar naik keatas tu..
under finder shield ke nama nya?
wakakakak macam lawak aja nama aku sebut tu

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 1:57 pm

mud guard...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 2:38 pm

betoi ka??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 2:45 pm

insya'Allah betoi...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 3:14 pm

tak apa aku pi carik kat kedai..
aku tak tau apa nama dia tu...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Jan 15, 2008 5:27 pm

ala... hang tanya jak dkt org kedai tu...
benda yg letak dkt tayar yg nama dia "MUD GUARD" tu...
hang ni betul2 xpecaya dkt aku... Crying or Very sad

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Jan 17, 2008 3:02 pm

typejelah wrote:
etang nak tanya nie...
apa nama benda bawah finder tu yang halanga air dari tayar naik keatas tu..
under finder shield ke nama nya?
wakakakak macam lawak aja nama aku sebut tu

Salam,

Jawapan utk soklan 2 adalah "MUD GUARD"..10 MARKAH utk encik ipen cheers cheers bounce



Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Jan 17, 2008 3:38 pm

encik etang wrote:
typejelah wrote:
etang nak tanya nie...
apa nama benda bawah finder tu yang halanga air dari tayar naik keatas tu..
under finder shield ke nama nya?
wakakakak macam lawak aja nama aku sebut tu

Salam,

Jawapan utk soklan 2 adalah "MUD GUARD"..10 MARKAH utk encik ipen cheers cheers bounce



Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
MITSUBISHI MIRAGE (COLT-1989)...MY RESPONSIBILITY...
www.datsun1200.com / www.mirage-work.com

aku dah kata dah... ehh... aku dah tulis dah... hang xpecaya kat aku wahai sahabatku enche rozi... Mad Mad

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Jan 18, 2008 10:44 am

aku bukan tak pecaya cuma ragu2x aja
wakakaka

Klik sini untuk buat korang ragu2x dengan jawapan ipen tu lol!
http://www.lelong.com.my/Auc/List/2008-02DeSale10582781_AUCTION_Wira_Original_Fender_Under_Shield.htm

Kalau wira punya boleh masuk ke kat keta aku zull..
kan fender dia dah tak sama...
tanya aja....

tolong beri tunjuk aja saya bodoh sikit dalam dunia permotoran ini...

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Jan 18, 2008 3:38 pm

typejelah wrote:
aku bukan tak pecaya cuma ragu2x aja
wakakaka

Klik sini untuk buat korang ragu2x dengan jawapan ipen tu lol!
http://www.lelong.com.my/Auc/List/2008-02DeSale10582781_AUCTION_Wira_Original_Fender_Under_Shield.htm

Kalau wira punya boleh masuk ke kat keta aku zull..
kan fender dia dah tak sama...
tanya aja....

tolong beri tunjuk aja saya bodoh sikit dalam dunia permotoran ini...

ades... kalau benda seperti yg tertera di link tu memang aku xtau apa nama dia... macam belakang otromen je aku tgk...

pasal muat ke tidak dkt keta hang rozi... kena tunggu etang jawab ler... sebab hang xtunjuk lai gambar keta hang kat aku... kecik sungguh hati aku... Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Fri Jan 18, 2008 3:50 pm

peng tengok email kau aku try send sekarang

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 6 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Sekilas Perlengkapan Yang Dibutuhkan Aquarium Hias Laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?
» Binatang yang harus dihindari saat menyelam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: