:: TypejelaH ::

Sembang, gosip, mengupat sambil menyebarkan ilmu atau mendapatkan ilmu !!!!!
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kereta apa yang korang suka?

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Tue Aug 21, 2007 4:07 pm

Cuba cerita kereta idaman korang
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Aug 22, 2007 5:16 pm

Enche Etang saya berkeinginan untuk membeli kereta proton wira yang agak lama tak kisah lah 1.3 or 1.5...
setelah itu saya ingat nak tukat enjin termasuk system ekzos dan cat semula serta apa yang patut ditukar baru..


berapa anggaran perbelanjaan yang perlu saya sedia kan dan dimanakah tempat yang boleh saya dapatkan kereta enjin and dll.
serta manakah bengkel yang memuaskan hati dan poket saya encik etang..
dan kiranya boleh sertakan sekali cadangan enche tentang enjin yang patut digunakan and lain2x pengubahsuaian yang patut untuk kereta idaman saya itu enche.
tambah sikit lagi 15k cukup tak enche untuk semua keinginan ini??

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 23, 2007 1:22 pm

Pergh..nak beli keta dah encik rozi..bagus2..dah maju dah...

kereta proton wira kalau nak diikutkan mmg sesuai dan bagus kualitinya jika nak dibandingkan dgn kereta keluaran malaysia yang lain (mengikut peratus penggunaan pengguna pada tahun 1995 << kalu x caya bleh tgk site proton)..tapi mcm biasalah kereta malaysia..rosak dia dkt benda yang sama >> power window, bubble lamp, brek, benda-benda cam2 ar tapi wira ni pon bagus jugak kalu bawak distance jauh...

selalunya enjin yang "famous" yang selalu org swap dan guna:

Enjin VR4 sebab ianya enjin yang paling murah dan berkuasa untuk dimuatkan ke dalam cesis kereta Proton. Enjin 2 ada 3 versi >> 200hp,220hp dan terakhir versi RS (ECI MULTI) kalu RS dia bleh pergi 240hp. Enjin ini dia sama ngan enjin EVO 1,EVO 2 ngan EVO 3 (biasa ar Mitsubishi). Selalunya dorang pakai enjin VR4 200hp sebab senang nak tingkat taraf atau diubahsuai untuk bagi lagi power.
benda yang nak ditukar macam biasa ar bila dah swap enjin ni :

1)Kepala Selinder
2) Inlet Manifold
3) Throttle Body
4) Blok Enjin
5) Turbine & Wastegate Kepala selinder
6) Aksesori2 cam gasket, timing belt dll

pasal sembur cat dia tgk pada cat yang kau pilih..kalu metalic harga dia mahal sikit..x lari dari RM 1000 ar kalu sembur cat..

Harga enjin yang aku tahu hari 2 aku tgk kedai potong RM 5500 (enjin 4AGE pun ade gak..huhuhu..bayangkan kalu DATSUN aku pakai enjin 2..eemm...precious 2)...tapi bleh bargain lagi kalu ko nak...kedai potong 2 dkt area Subang dkt Giant HyperMarket ngan Mydin Subang..dkt belakang 2 byk kedai potong..dkt area shah alam aku x sure coz tmpat dia byk tersembunyi..mayb pak arlee tau kot..ni aku ada url online utk ko beli barang proton contoh cam aksesori ar.. >>> http://www.protoncar.biz.com/ ...ushar dkt situ...

RM 15,000..kalu aku ada duit 2 skrng aku buat duit KAHWIN ar..huhuhu Razz ...mmg cukup utk ubah suai keta kalu byk 2...tapi cadangan aku baik ko fikirkan satu kereta (kereta wira mmg ok..kereta wira n iswara RAWKS...) yang utk pakai lama..sebab kita x bleh predict masa depan...cukuplah masa utk berseronok dan berhibur..skrng tanggungjawab dah makin membesar dah..KAN?..tp 2 pilihan kau, aku sebagai kawan cuma menasihati dan mengingati dan terpulang pada kau utk membentuknya...

Neway caya dkt kau coz dah maju...seronok aku dgr kau nak beli kereta...sama2 kita BERUSAHA...

Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a Encik Etang
DATSUN Owner 120Y..Made for ME just for ME...
www.datsun1200.com
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 23, 2007 1:48 pm

1)PROTON WIRA 1.5 4G91 (A) 95' RM15,500 -, converted to 4G91 engine,JPJ approved,new paint,15" s/rims,smooth engine,acc-free,must view., call 016-328 3963 (Loc. K.LUMPUR)

2)PROTON WIRA 1.6 4G 92 96 RM16,500 -, twin cam,jpj approval,full b/kit,100% acc-free., call 016-292 9930, 012-318 1268 (Loc. KLANG)

3)PROTON WIRA 1.8 GSR TURBO (A) 93 RM15,000 -, JPJ approved, Fatt turbo timer, boost meter, Nardi steering, CD-player, serviced regularly., call 016-831 1730 (Loc. Selangor)

4)TOYOTA CELICA 2.5 82 RM15,000(neg) BLACK, converted to IJZ twin turbo supra halfcut,owner spend RM20k for convertion,special loan available., call 016-262 1691, 016-263 7443 (Loc. P.JAYA) <<< beli ar keta ni..kalu ko beli keta ni..aku dapat naik pon aku rasa bersyukur..AMIN..

Semua harga keta 2 aku amik dari http://www.motortrader.com.my <<< kalu ko nak tgk sendiri gi kat url 2..


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a Encik Etang
DATSUN Owner 120Y, made for ME just for ME
www.datsun1200.com
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Sat Aug 25, 2007 12:32 am

Assalamualaikum n salam sejahtera...

terlebih dahulu biar la saya mengresponkan diri saya pada topik thread ni... "Kereta apa yang korang suka??"

rasanya kalau ditanya sebegitu rupa soalannya... pasti saya akan menjawab Toyota Commonrail warna hitam... tukar skit grill depan... pastu rim pun tukar berserta tayarna sekali... (xde tayar mcm mana mo jalan kan??)... fuh marbeles... restecpa btl tgk kereta tersebut...

tapi buat masa ini saya cuma memandu sebuah kancil 850... warna silver... lowerd skit... rim standard... begitu juga komparment enjin suma2 skali standard... ekzos kecik nak mampus... player kaset standard yg dh xblh nk pasang kaset sbb kalau pasang juga lagu tu kejap slow kejap kuat... n ada lampu dekat kaki kalau pasang lampu sebelah malam... kaler merah pla tu... nombor plat SAA3739... itu yang termampu setakat ni...

jadi saya ada menediakan beberapa soalan sebelum saya memula menaip tadi... jeng jeng jeng...

soklan pertama dan kedua untuk kancil... soklan ketiga dan seterusnya untuk 130Y berbunyi cenghini:::
1. apa efek negatif yang boleh kita perolehi sekiranya saya bercadang untuk menukar ekzos kancil tersebut(mufler sahaja...)?

2. apa efek negatif kalau saya bercadang untuk menukar air cleaner pakai yg mcm kepala cendawan tu dan juga menukar palam pencucuh kepada spisis racing punya dgn kabel2nya skali???

3. adakah mungkin untuk saya mengubah apa dh kena panggil benda tu ntah... kat sini aku panggil kaki ja... xsilap drive shaft ke apa tu??? kiranya nak tukar dari standard 130Y ke wira ke... proton ka??? janji senang nak dapat part mcm spring... mungkin kah??? ke tak mungkin???

diharap dang setia dapat la menrungkai kan segala kekusutan di benak hati dan sanubari ini... sekian terima kasih...

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Aug 27, 2007 12:05 pm

ipen wrote:
Assalamualaikum n salam sejahtera...

terlebih dahulu biar la saya mengresponkan diri saya pada topik thread ni... "Kereta apa yang korang suka??"

rasanya kalau ditanya sebegitu rupa soalannya... pasti saya akan menjawab Toyota Commonrail warna hitam... tukar skit grill depan... pastu rim pun tukar berserta tayarna sekali... (xde tayar mcm mana mo jalan kan??)... fuh marbeles... restecpa btl tgk kereta tersebut...

tapi buat masa ini saya cuma memandu sebuah kancil 850... warna silver... lowerd skit... rim standard... begitu juga komparment enjin suma2 skali standard... ekzos kecik nak mampus... player kaset standard yg dh xblh nk pasang kaset sbb kalau pasang juga lagu tu kejap slow kejap kuat... n ada lampu dekat kaki kalau pasang lampu sebelah malam... kaler merah pla tu... nombor plat SAA3739... itu yang termampu setakat ni...

jadi saya ada menediakan beberapa soalan sebelum saya memula menaip tadi... jeng jeng jeng...

soklan pertama dan kedua untuk kancil... soklan ketiga dan seterusnya untuk 130Y berbunyi cenghini:::
1. apa efek negatif yang boleh kita perolehi sekiranya saya bercadang untuk menukar ekzos kancil tersebut(mufler sahaja...)?

2. apa efek negatif kalau saya bercadang untuk menukar air cleaner pakai yg mcm kepala cendawan tu dan juga menukar palam pencucuh kepada spisis racing punya dgn kabel2nya skali???

3. adakah mungkin untuk saya mengubah apa dh kena panggil benda tu ntah... kat sini aku panggil kaki ja... xsilap drive shaft ke apa tu??? kiranya nak tukar dari standard 130Y ke wira ke... proton ka??? janji senang nak dapat part mcm spring... mungkin kah??? ke tak mungkin???

diharap dang setia dapat la menrungkai kan segala kekusutan di benak hati dan sanubari ini... sekian terima kasih...


masalah kau berat nie ipennn
jadi kau jangan harap sangat...
kat sana ade bengkel kereta tak ipen..
kalau ade lebih baik kau tanya bengkel ajalah...
aku nak tolong bohong pon tak tau nie..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Aug 27, 2007 6:01 pm

alalalalalalala... enche rozi...

memang la kt cni ada bengkel... tapi kalau aku tuan punya bengkel... apa org tanya aku ckp ok ja... mau untung maaa.... Twisted Evil

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Tue Aug 28, 2007 12:18 pm

ipen wrote:
alalalalalalala... enche rozi...

memang la kt cni ada bengkel... tapi kalau aku tuan punya bengkel... apa org tanya aku ckp ok ja... mau untung maaa.... Twisted Evil

ipen aku rasa kita kena bayar gaji lah untuk moderator kita nie..
sebab diorang macam tak semangat aja nie...
apa pendapaat kau?

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Aug 29, 2007 8:39 am

typejelah wrote:

ipen aku rasa kita kena bayar gaji lah untuk moderator kita nie..
sebab diorang macam tak semangat aja nie...
apa pendapaat kau?

aku setuju sesangat la enche Rozi... asalkan ang bayar gaji depa dua org ni guna duit ang... What a Face sebab gaji ang lai besar dari aku... laipun ang duk sana... senang ckit buat transaksi... amacam??? OK??? Twisted Evil

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Aug 29, 2007 4:00 pm

ipen wrote:
typejelah wrote:

ipen aku rasa kita kena bayar gaji lah untuk moderator kita nie..
sebab diorang macam tak semangat aja nie...
apa pendapaat kau?

aku setuju sesangat la enche Rozi... asalkan ang bayar gaji depa dua org ni guna duit ang... What a Face sebab gaji ang lai besar dari aku... laipun ang duk sana... senang ckit buat transaksi... amacam??? OK??? Twisted Evil

ipen kau kerja syarikat besar boleh lah kasi aku kerja syarikat kecik aja...
lagi pon diorang mesti tak nak pemberian aku nie...
kalau kau kasi mesti diorang nak punya

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Wed Aug 29, 2007 4:42 pm

Bebanyak maaf sebab soalan lambat dijawab..

Jangan ar ckp cam2 dekat kereta kau sebab banyak jasa dia 2..walaupun dia macam itu..banyak tempat dah ko pergi dengan kereta kau 2..just be gentle and appericiate with the precious things dat u get and surrounding you.. afro

Untuk soalan encik ipen :


1. apa efek negatif yang boleh kita perolehi sekiranya saya bercadang untuk menukar ekzos kancil tersebut(mufler sahaja...)?

jawapannya berbentuk begini :

efek dia x banyak kalu encik ipen cuma tukar mufler saja, kerana ia tidak mempengaruhi sistem perpaipan dalaman eksoz tersebut dan berkesudahan dengan bunyi perendam yang sungguh sedap dia dengar..bak kata bunyi "VVVRRROOOMMM" (di muncungkan bibir sambil dikatupkan mulut dan mengeluarkan bunyi yang di taipkan tadi)..TETAPI jika encik ipen menukar kesemua sekali sistem perpaipan tersebut (pipe"ing")..penggunaan minyak mungkin meningkat walaupun pada masa itu kereta encik ipen "pick-up" dengan jayanya...jika penukaran sistem perpaipan itu ditukarkan pada kadar persaizan yang sama ia tidak memberikan apa2 efek dan kereta tersebut selesa di bawa..


2. apa efek negatif kalau saya bercadang untuk menukar air cleaner pakai yg mcm kepala cendawan tu dan juga menukar palam pencucuh kepada spisis racing punya dgn kabel2nya skali???

jawapannya pulak camgini :

jika menukar air-clearner..enjin haruslah di setting semula (untuk sesetengah kereta bergantung pada kereta anda) sebab kapasti angin dengan minyak yang masuk haruslah setara..untuk palam pencucuh dan kabel tiada apa2 efek cuma enjin mengeluarkan lebih kuasa eletrik untuk enjin encik ipen...


3. adakah mungkin untuk saya mengubah apa dh kena panggil benda tu ntah... kat sini aku panggil kaki ja... xsilap drive shaft ke apa tu??? kiranya nak tukar dari standard 130Y ke wira ke... proton ka??? janji senang nak dapat part mcm spring... mungkin kah??? ke tak mungkin???

jawapannya seperti berikut :

penukaran drive-shaft sukar sebab bergantung pada kereta sendiri..nak diikutkan logikal akal x semua kereta saiz sama..so kalu nak tukar dari DATSUN ke wira kena custom made (mengikut akal logikal aku ar)..berkenaan dengan mungkin kah???ke tak mungkin 2 aku rasa mungkin sebab tak ada benda mustahil dekat dunia ni..

#err..dang setia siapa pulak? scratch Razz


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y..Made for ME just for ME...
www.datsun1200.com
Back to top Go down
View user profile
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 12:29 am

encik etang wrote:

#err..dang setia siapa pulak? scratch Razz

ala dang setia... yg kalau ada permasalahan pompuan dkt Harian MEtro tu... org besa tanya kat dang setia ni la... ades... Rolling Eyes

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 11:05 am

ihihihih ipen n rozi....hangpa slalu msk ruangan permasalahan pompuan dkt Metro tu ekk.. Laughing

p/s:- scratch
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 11:08 am

kehadapan enche etang....
bilekah agaknyer sy blh dpt kete idaman sy yang slalu sy war2kn kpd saudara.... afro

p/s:-it will be one of my hantaran... cheers
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 12:51 pm

eemmm...eeerrrr...uuuhhhh....eeemmmm...eeerrrr....uuummmm....itu..errr..keta..itu..uumm..duit...eerrr.... silent *speechless*
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 12:51 pm

zeti yusliana wrote:
kehadapan enche etang....
bilekah agaknyer sy blh dpt kete idaman sy yang slalu sy war2kn kpd saudara.... afro

p/s:-it will be one of my hantaran... cheers

zeds awak tak rasa ke yang permintaan tu agak kejam??
just tanya

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 12:53 pm

hahahah..menda "DANG SETIA".."TANYA HUZZ" lg best...hahaha Razz


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
www.datsun1200.com


Last edited by on Thu Aug 30, 2007 1:14 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 12:56 pm

Itu adalah kekejaman dari belah wanita..kekejaman belah lelaki terselindung di sebalik kelambu..<< if u know wat i mean.. bounce Wink so..fair and square..hahaha.. Cool

Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
www.datsun1200.com


Last edited by on Thu Aug 30, 2007 1:15 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 1:05 pm

ooppsss 18SG....im still under age pale ihihihiihhi
ganazzznyerrr.... afro Ya Allah Ya Tuhanku...lindungilah hambaMu ini... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
encik etang

avatar

Posts : 61
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Kereta apa yang korang suka?   Thu Aug 30, 2007 1:13 pm

My Favourite cars..

https://i.servimg.com/u/f16/11/49/65/13/celica10.jpg <<< toyota celica 1970

https://i.servimg.com/u/f16/11/49/65/13/1979_s10.jpg <<< Datsun FairLady 1978


Best Regards,

Zulshahreen Shah Bhari a.k.a encik etang
DATSUN Owner 120Y... Made for ME just for ME...
www.datsun1200.com
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Sep 03, 2007 10:07 am

macam mana nak bungkus zeds kalau itu hantarannya?

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Mon Sep 03, 2007 2:00 pm

typejelah wrote:
macam mana nak bungkus zeds kalau itu hantarannya?

ya!!! ya!!! betul!!! betul!!! mcm mana mo bungkus???
mcm... this one time... at band camp... Shocked

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
Mrs Etang

avatar

Posts : 40
Join date : 2007-08-13
Age : 35
Location : armpunk soon will be pj

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Sep 05, 2007 3:15 pm

typejelah wrote:
macam mana nak bungkus zeds kalau itu hantarannya?

ehehheh gunaknlaa kretiviti msg2...x yah bungkus kete tuu...kete tu taruk jer riben seketul pastu ltk kt luar umah masa meminang nnti [baru jiran2 leh terkuar bijik mata tgk hantaran tuu]...kunci dier tu arr yg korunk ltk atas dulang emas tu nnti...terpulang laa pd individu msg2...nk wat design cmner...ltk towel bentuk klcc ke pastu kunci tu jd bridge dier ke...terpulang laa...kalo korunk ada budget lbh kt kete tu nnti korunk taruk lampu kelip2...lilitkn je satu kete tu nnti..kn meriah jer tuu..uhuhuhu..nk jimat pki jer lampu kelip2 time raya tuu [khas yg nk tunang pas raya nie nnti]...ihihihihi......

p/s:-kesian laa org yg nk kawen ngan aku tu nnti.... rabbit
:-nie thread kete ke thread bab2 hantaran....uhuhuukk kang aku kene
halau lak ngan pak arlee...dh arr kene band kt thread
ipen...uwwaa..bw diri arr cmni.... bounce
Back to top Go down
View user profile
typejelah
Admin
avatar

Posts : 197
Join date : 2007-08-07
Age : 35
Location : Section 11, Shah Alam

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Wed Sep 05, 2007 5:19 pm

tak pe zeds....
memang hantaran tapi kereta...
pak alie tak halaunya...

kalau dia halau cakap aku..
aku kick dia dari forum terus...
wahahahha <---- gelak jahat...

selamat kah aku setelah type reply nie..

_________________
Doa Taubat


$6.00 Welcome Survey After Free Registration! <<<<< Korang register sahaja walau pon korang tak berminat....

Mohamad Rozi bin Sulaiman
4G91 inside
Mobile: +6012 564 4483; +6016 225 2474
E-mail: typejelah@hotmail.com.my
Website: http://typejelah.forumotion.com
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/typejelah
ipen

avatar

Posts : 223
Join date : 2007-08-07
Age : 36
Location : Negeri di bawah bayu

PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   Thu Sep 06, 2007 4:19 pm

sori ya tuan tanah... cucu tumpang lalu... off topic sat...

perkahwinan...
rasanya masing2 ada impian tentang bagaimana bentuk rupanya sebuah perkahwinan...
ada yang impikan kahwin dengan idea yg cukup kreatif...
ada yang impikan perkahwinan dgn berbulan madu di tempat2 yang indah... hingga ke awan biru hendaknya...
tidak pa suma tuh pada yang berkemampuan... bagi yang tidak rasanya sukuplah dgn akad nikah sahaja... (i'm talking about myself Razz )

tapi suba kita renungkan... Neutral
apa tujuan sesuatu perkahwinan itu??? perkahwinan menyatukan dua insan...menghalalkan yang haram... boleh la di andaikan perkahwinan itu umpama sebuah buku... study
majlis itu kulitnya... perjalanan hidup rumah tangga itu isinya...
jangan la kita terlalu mengkonsentrasikan pada kulitnya sahaja...
padahal apa yang penting sekali adalah isinya...
ibarat rumah... pintunya indah tersergam megah... bila masuk ke dalam penuh dengan duka... huh... kejamnya donia...

jangan marah ya dgn aku... hahahahahahaha... What a Face saja ja nih... Twisted Evil kalau ada salah dan silap tulun sorikan ye... cat

kembali pada topik hangat kita nih... Kereta apa yang korang suka?
aku nak tau juga... kalau xkeberatan la... apa sebenarnya kereta idaman cik zeti nih hah??? mana tau impian kita sama... serupa...
kongsi2 la dgn kengkawan... lol!

_________________

PUAKA ANGLERZ TRIBE
Proud Owner of KANCIL 850cc
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta apa yang korang suka?   

Back to top Go down
 
Kereta apa yang korang suka?
Back to top 
Page 1 of 9Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Sekilas Perlengkapan Yang Dibutuhkan Aquarium Hias Laut
» Jenis-jenis Ikan Predator yang biasa dipelihara
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape
» Apa yang menarik dari memeilihara Cichlid itu?
» Binatang yang harus dihindari saat menyelam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: TypejelaH :: :: Hal Ehwal Kereta..-
Jump to: